Elektrostatik Toz Boya
Toz boya; mikron boyutuna getirilen, solvent madde içermeyen, reçine gibi katı ham maddelerden meydana gelen bir boya türüdür. Pigment, sertleştirici, dolgu ve katkı malzemeleri gibi tüm toz boya ham maddeleri katı hâlde bulunur ve bu maddeler karıştırılarak homojen hale getirilir.
KULLANIM ALANLARI
Mimaride biçim ve renk arayışı, mimarlık tarihinin çıkışından bu yana süregelen bir yolculuktur. Tasarımı görsel ve bütünsel açıdan tamamlayan renkler, mimar ve tasarımcılar tarafından her zaman yerini koruyan bir değere sahiptir. Bu renklerin kimi zaman tonları, kimi zaman dokuları, kimi zaman uygulama şekilleri ve kimi zaman yarattığı çevresel etkiler tercih edilme sebeplerinin başında geliyor.
Detaylı bilgi
Farklı parlaklık seviyeleri ve dokuları ile hem RAL renk yelpazesinde hem de isteğe özel üretilen renklerdeki Pamukova toz boyaları; farklı endüstriyel alanlarda hizmet veren işletmelere uygun çözümler sunar.
Detaylı bilgi
Toz boyalarımızla sektördeki öncü firmalara ürünlerinin kaplamasında dayanıklılık sağlarken, aynı zamanda düz renklerle beraber ürettiğimiz metalik efektli renkler ile tasarımlarına da estetik değer katıyoruz.
Detaylı bilgi
Pamukova otomotiv toz boyaları, denge çubuğu, motor bloğu, amortisör yayı, silecek, yakıt tankı, koltuk aksamı, şase parçaları ve iç metal aksamı gibi araç güvenliğinde önemli rol oynayan parçalarda kullanılabilir.
Detaylı bilgi
Genel endüstri toz boyaları; raflar, aydınlatma cihazları, bahçe mobilyaları, ofis mobilyaları ve spor ekipmanlarından; yangın tüplerine, hatta posta kutularına kadar pek çok yüzeyin kaplamasında kullanılır.
Detaylı bilgi
Metal tabanlı iç ve dış mekan mobilyaları, ofis mobilyaları ve raf sistemlerinde elektrostatik toz boya kaplaması yaygındır. Elektrostatik toz boya estetik görünümü artırır, çizilmelere karşı direnç sağlar. Renk seçeneklerinin geniş olması, mobilya üreticileri tarafından sıklıkla tercih edilmesini sağlar.
Detaylı bilgi
ELEKTROSTATİK
Toz Boya Nedir?
Elektrostatik Toz Boya 1960’lardan itibaren Avrupa ve Amerika’da kullanılmaya başlanmış, 1980’lerin sonlarına doğru Türkiye’ye gelmiş bir kaplama yöntemidir.
Yaş boya uygulamalarına göre çok genç olmasına rağmen, kısa sürede geniş kullanım alanı bulmuş ve üretilen miktarlar açısından dikkate alınmaya değer rakamlara ulaşmıştır. Bu kaplama yöntemi özellikle metal yüzeyleri korumakta, dekoratif bir görünüm kazandırmakta kullanılır. Ayrıca, son yıllarda yapılan gelişmeler sonucu cam, seramik, ahşap ve hatta plastik yüzeylerin de kaplanmasında Toz Boya teknolojisine geçilmektedir.
Çevresel açıdan ve uygulama açısından sağladığı avantajlar Toz Boyayı kaplama sektörünün gözdesi haline getirmiştir. Toz Boya elektrostatik güç ile çalışan tabancalar sayesinde tatbik edilir ve ilgili fırınlama koşullarında pişirilir. Toz Boya kullanımı, 1960’lardan itibaren çok hızlı bir artış göstermiş ve dünya çapında 2019 yılında yaklaşık 2000 kiloton toz boya üretilmiştir.
Toz Boyanın Kullanım Avantajları Nelerdir?
Sıvı boyaların aksine Toz Boya herhangi bir solvent madde içermemekte, reçine, sertleştirici, pigment, dolgu ve katkı maddelerinin karışımlarından oluşmaktadır. Toz Boya kullanım teknikleri çeşitlidir. Elektrostatik yüklenme ve Akışkan Yatak Daldırma ile kaplama bunların arasında en çok kullanılanlarıdır. Daldırma tekniği ile daha kalın kaplama yapılabilmektedir.
Toz boya üretimi ve kullanımı sırasında sağlık açısından yaş boyaya göre arz ettiği negatif etki daha azdır. Bu durum çeşitli araştırmalar tarafından ispatlanmıştır. Ayrıca toz boyanın ateş alması için gerekli olan enerji miktarı sıvı bazlı boyaların 100 katı kadardır. Bu yüzden çok zor ateş alırlar ve patlama alt limitleri sıvı boyalara karşın daha yüksektir.
İletişime Geç
Teklif Al
Ürün siparişi veya detaylı bilgi almak için bize ulaşın.