İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Günümüzde Kimya

Günümüzde Kimya

Günümüzde Kimya

Kimyanın yaptığımız her şeye dokunmasının nedeni, var olan neredeyse her şeyin kimyasal yapı taşlarına bölünebilmesidir.

 

Kimyadaki ana yapı taşları, tek bir atomdan yapılmış maddeler olan kimyasal elementlerdir. Her kimyasal benzersizdir, belirli sayıda proton, nötron ve elektrondan oluşur ve karbon için "C" gibi bir kimyasal sembolle tanımlanır. Bilim adamlarının şimdiye kadar keşfettikleri elementler periyodik element tablosunda listelenmiştir ve hem karbon, hidrojen ve oksijen gibi doğada bulunan elementleri hem de Lawrencium gibi insan yapımı olanları içerir.

Kimyasal elementler, karbondioksit (iki oksijen atomuna bağlı bir karbon atomundan oluşan) gibi birden fazla elementten oluşan maddeler veya oksijen gazı gibi tek bir elementin çoklu atomları olan kimyasal bileşikler oluşturmak için birbirine bağlanabilir. Bu kimyasal bileşikler daha sonra sayısız başka madde ve malzeme oluşturmak için diğer bileşikler veya elementlerle bağlanabilir.

 

 

Kimya; maddenin yapısını, özelliklerini, birleşimini, etkileşimlerini, tepkimelerini araştıran ve uygulayan bilim dalıdır. Kimya bilimi daha kapsamlı bir ifadeyle maddelerin özellikleriyle, sınıflandırılmasıyla, atomlarla, kimyasal bileşiklerle, tepkimelerle, maddenin halleriyle, moleküller arası kuvvetlerle vb konularla ilgilenir. Kimyanın en önemli dalları arasında analitik kimya, anorganik kimya, organik kimya, fizikokimya ve biyokimya gelir.

Read more

Solvent Nedir?

Solvent Nedir?

Kimyasal bir madde olan solvent, başka bir kimyasal maddeyi çözmek için kullanılır. Pek çok kişinin merak ettiği soruların başında solvent ne demek? Sorusu gelmektedir. Daha çok kimyasal alanda kul...

Daha fazlasını oku